India Körutazás

nyitólap / Egzotikus utak / India Körutazás

INDIA / körutazás /  890.000 Ft/fő-től

Aranyháromszög és Holi ünnep egyben

Időpont: 2023- március 4-12-ig

10 napos út, profi magyar nyelvű vezetéssel

Az Aranyháromszög India legszebb látnivalóit érinti három városban: Delhi – Agra – Jaipur. A Tádzs Mahal csodás látványa, a Szelek Palotájának varázslatos épülete vagy az Amber Erődhöz vezető elefántolás vár rád e mesés programban.

PROGRAM:

0. nap Indul a nagy kaland

Másnap reggel érkezés Delhibe

1. nap Delhi városnézés

Felkeressük a Chandni Chowk bazárt riksával, majd elsétálunk a több száz éves Ó-bazárba. Megnézzük India legnagyobb mecsetjét a Jama Mecsetet(kivülrol) , majd Mahatma Gandhi síremlékét kivülrol. Utunk során láthatjuk a híres Indiai Kaput, a Parlamentet és az Elnöki Palotát. Megnézzük Mahatma Gandhi egykori lakóházát, majd napnyugtakor részt veszünk egy szikh esti imán, India második legnagyobb templomában. Felkeressük Delhi egyik legszebb és legfontosabb szentélyét, a Laxminarayan szentélyt. Vacsora és szállás Delhiben

2. nap Delhi-Jaipur

Reggeli után Delhiben megnézzük a Qutub Minart, a világ legmagasabb minaretjét, ami több, mint 920 éve épült, valamint a híres Delhi vasoszlopot. Tovább utazunk Jaipurba, a maharadzsák rózsaszín városába. Jaipurban először  meglátogatjuk a helyi bazárt, ismerkedünk a helyi emberek mindennapi életével, plusz egy kis helyi gasztronómiai élménnyel gazdagodunk. Később néhány templomot felkeresve még egy szertartáson is részt vehetünk. Szállás és vacsora Jaipurban.

3. nap Jaipur városnézés

Reggeli után egész napos városnézés. Először az Amber Erődbe látogatunk, a várostól 15 km-re. Az erődpalota egy hegyen áll, ahová egykor elefánt háton mentek fel a maharadzsák. Ezt nekünk is lehetőségünk lesz kipróbálni. Megnézzük az erőd épületeit, köztük a Tükörcsarnokot, majd dzsippekkel térünk vissza az autóbuszhoz. Visszaindulunk a városba, de útközben megállunk a Vízipalotánál fotózni. Délután elidőzünk a rózsaszín városban: megnézzük a rádzsasztáni maharadzsa által ma is lakott városi palotát. majd teszünk egy sétát a bazárban, ahol lehetőségünk lesz helyi ételeket és italokat kóstolni. Rövid fotószünetet tartunk a Szelek palotájánál a Hawa Mahalnál. Vacsora és szállás Jaipurban.

4. nap Holi Ünnep

Reggeli után meglátogatjuk India egyik legszebb Krishna Isten szentélyét ami cask Holi Ünnep alkalmából nyit ki a látogatók számára. Itt az emberek táncolnak és énekelnek, valamint különbözö színekkel bekenik egymást. Nekünk is lesz lehetőségünk a helyiekkel megismerkedni és részt venni az ünnepi eseményeken. Délután fakultatív programként el tudunk menni egy elefánttokkal teli faluba, ahol lesz lehetőség elefántokkal játszani, festeni és megetetni őket. Elefánt szafarira is van lehetőség. Vacsora szállás Jaipurban.

5. nap Jaipur-Galti Ji- Abhaneri- Agra

Utazás Agrába, a mogulok fővárosába. Útközben meglátogatjuk a Majom Templomot, ahová a helybéliek járnak megetetni a majmokat. Egy szertartáson is részt vehetünk.
Tovább utazunk a 3500 lépcsőfokból álló híres Lépcsős kúthoz, ami a 8. században épült. Agrába érkezés után szállás elfoglalása, Pihenés a tetőn lévő medence mellett, ahonnan naplementekor láthatunk aTadzs Mahalt. Szállás és vacsora Agrában.

6. nap Agra városnézés

A városban elsőként meglátogatjuk a Vörös Erődöt, melyet vörös homokkőből építettek, benne a Dzsahángíri palotát, a Sáh Dzsaháni palotát, a Sáfrány kertet, az egykori színházat és a közmeghallgatás termét. Ellátogatunk egy műhelybe, ahol megnézhetjük, milyen technológiával és szerszámokkal építették fel a világ hetedik csodáját. Ebéd egy kellemes kerthelyiséges étteremben. Délután megnézünk egy különleges szépségű mauzóleumot, amit úgy is hívnak, hogy a bébi Tádzs. Szállás és vacsora Agrában.

7. nap Agra-Delhi

Korán reggel napfelkeltekor felkeressük a Tádzs Mahalt, az örök szerelem emlékművét, melyet az ötödik mogul szultán építtetett legkedvesebb felesége emlékére. Visszatérünk a szállodába. Reggeli után utazunk Delhibe. Útközben megállunk Nyugat-India legszebb szentélyénél, az Aksardám-szentélynél, amit Visnu istennek emeltek. A szentélyt több, mint 20 000 szobor és kőfaragás díszíti. A templom látogatást követően búcsúvacsorával zárjuk a napot. Szállás Delhiben.

8. nap Delhi

Bazározás, vásárlás, szabadon választott program, este indulás a reptérre

9. nap Megérkezés Budapestre

 

A tájékoztató árak minden esetben 2 fő utazásával lettek kalkulálva.

FONTOS! Kérjük vedd figyelembe, hogy a jelenlegi helyzet miatt az árak és utazási feltételek eltérőek lehetnek és napról napra változhatnak, ezért minden esetben kérd egyedi ajánlatunkat!

Megértésed előre is köszönjük.

Kattints a képre és nézd meg a körutazás állomásait a galériában!

India Körutazás

Az ár tartalmazza:

- Városok közötti transzferek légkondicionált privát járművel

- Szállás 3-4* szállodákban reggeli és vacsorával

- Nemzetközi repülőjegyek

- Programok a leírás szerint

- Belépőjegyek

- Elefánt kirándulás Jaipurban

- Magyar nyelvű idegenvezetés

- Étkezés a programleírás szerint

- Segítség az utas és sztornóbiztosítások kötésénél

 

Ajánlatkérés

Nem osztjuk meg Email címed senkivel.

Rólunk mondták

Kérek hírlevelet!

A "feliratkozás" gombra kattintva elfogadod az Adatvédelmi nyilatkozatunkat