Észak-Peru és a Machu Picchu

nyitólap / Kalandtúrák / Észak-Peru és a Machu Picchu

Észak-Peru és a Machu Picchu 1.220.000 Ft/fő-től

15 napos expedíciós körút

Időpontok:

2024. június 15-30.

Az út ára tartalmaz:

  • 14 éjszaka szállást, középkategóriás, 3*-os (vagy annak megfelelő) szállodákban ill. lodge-okban kétágyas szobákban

  • utazást bérelt kisbusszal és esetleges más transzfereket

  • belföldi repülő jegyeket (4 viszonylatban)

  • Machu Picchu megközelítéséhez használt vonat és buszjegyeket

  • belépőket és engedélyeket esetleg helyi idegenvezető költségét a megadott programokra és látnivalókhoz

  • magyarul nyelvű utaskísérést és idegenvezetést ill. tolmácsolást helyi idegenvezetők alkalmazásakor

  • összes reggelit, illetve csoportos vacsorát az 5. és 12. napon

 

A tájékoztató árak minden esetben 2 fő utazásával lettek kalkulálva.

FONTOS! Kérjük vedd figyelembe, hogy a jelenlegi helyzet miatt az árak és utazási feltételek eltérőek lehetnek és napról napra változhatnak, ezért minden esetben kérd egyedi ajánlatunkat!

Megértésed előre is köszönjük.

Észak-Peru és a Machu Picchu

1. nap - Fogadás Limában

Várjuk a menetrend szerinti járattal érkező utasokat a reptéren, transzfer az óceánparti Miraflores városrészben található szállodához.

Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában

2. nap: Az Inka Szent Völgy

Reggeli géppel repülés Cusco-ba ahol a várost egyből elhagyva a Szent Völgy látnivalóival ismerkedünk: a Moray-i mezőgazdasági körteraszok, és a Marasi sólepárló több ezer kis medencéjét érintve érkezünk a völgyben elterülő Ollantaytambo-ba. A hegyoldal inka kori romjait megtekintve lelkileg is fekészültunk Machu Picchu másnapi befogadására.

Szállás: patakparti hangulatos lodge

3. nap: Machu Picchu

Ollantaytamboból vonattal - a világ 10 legszebb vasúti útja közé sorolt utazás - Aguas Calientes kisvárosba, ahonnan turistabusz visz fel Machu Picchu romvároshoz (1983 óta UNESCO World Heritage Site) ahol több órás séta vár ránk az inka citadella romjai között. Visszautazás vonattal Ollantaytamboba.

Szállás: patakparti hangulatos lodge

4. nap: Cusco

Reggel utazás Cuzcoba (UNESCO World Heritage Site, 1983), ahol egész napos városnézés keretében ismerkedés az Inka Birodalom lenyűgöző emlékeivel, a koloniális főtér építészeti épületegyütteseivel, a mindig nyüzsgő San Pedro piaccal, a San Blas negyed hangulatos terével és utcácskáival, és az inka kőművesek időnek és földrengéseknek ellenálló remekműveivel.

Szállás belvárosi 3*-os, középkategóriás szállodában.

Első szakasz vége, 4-ik napon becsatlakozási lehetőség az útra Limában.

5. nap: Qhapaq Ñan

Cuscot elhagyva az Inka Birodalom legfontosabb főútjának nyomvonalát követve megtekintjük a birodalmi főváros felett tornyosuló Sacsayhuaman erődjét, majd Tipón nyugalmat árasztó inka kori komplexumát. Betérünk az andoki Sixtus-kápolnának elkeresztelt templomba Anahuaylillasban végül egy andoki faluban hajtjuk nyugovóra fejünket.

Szállás: andoki stílusban készült hangulatos középkori "casonában" berendezett kényelmes szállodában helyi vacsorával

6. nap: Altiplano

Reggel megtekintjük utolsó látnivalónkat a Qapaq Ñan mentén, az egyik legnagyobb inka kori szentélyt, Raqchi-t. Innen ritkán lakott területeken keresztül tavak, lagúnák, flamingok és lámák között vezet utunk időnként holdbéli tájra hasonlító pampákon keresztül, ahol szinte megérintjük a felhőket. Érkezés a Colca-kanyon kapujának számító Chivay városába a késő délutáni órákban.

Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában

7. nap: Colca kanyon, Arequipa

Utazás a világ második legmélyebb kanyonának egyik kilátópontjához a Kondor Kereszthez, ahonnan megfigyelhető az inkák szent madarának vitorlázása a reggeli légáramlatban. Innen már csak lefelé vezet az utunk a vulkánokkal körülvett Arequipa-ba, ahol városnézésünk az 1579 óta működő Santa Catalina kolostort és az ország egyik legszebb főterét is érinti.

Szállás belvárosi középkategóriás szállodában

8. nap: Lima történelmi belvárosa

A reggeli órákban repülővel visszatérünk a fővárosba és Lima történelmi belvárosát járjuk be: Szent Ferenc kolostor, katakombák, Plaza de Armas, Plaza San Martín, a koloniális építészet más limai emlékei. Délutáni repülővel utazunk tovább az ország északi központjának számító Trujillo-ba, ahol szállásunk az óceánparti Huanchaco üdülőövezetben található.

Szállás középkategóriás óceánparti szállodában

9. nap: Trujillo, Chan-chan, Hold piramis

Reggeli órákban megtekintjük a kontinens egykor legnagyobb ősi vályogból épült városát Chan Chan-t, látogatást teszünk Trujillo történelmi belvárosába végül a város határán található mocsika civilizáció restaurált Hold piramisával ismerkedünk. Utána tovább folytatjuk utunkat az óceánpart sivatagi sávjában a Panamerikai főúton Chiclayo városáig.

Szállás: Szálloda Chiclayoban

10. nap: Sipán Ura

Reggeli órákban látogatás a Chiclayoval szomszédos városba ahol Sipán Urának múzeuma található. Ez a temetekezési lelet a kontinens egyik legfontosabb régészeti lelőhelye amit csak helyi Tutanhamon sírjaként emlegetnek. Elhagyva a partmenti sivatagot változatos útszakasz áll előttünk ahogy az Andok vonulatait átszelve majd rízsföldek mellett elhaladva jutunk el a dús növényzetű magaslati dszungelbe.

Szállás: Gocta Andes Lodge

11. nap: Gocta-vízesés

A mai túránk célja a szobánk teraszáról is látható Gocta vízesés megközelítése. A világ egyik legnagyobb (771 méteres zuhatagú) vízesésének aljához valójában egy irányba két órás túrával (esetleg lovon) lehet eljutni, de a környezet szépsége és gazdag novény- illetve állatvilága azt egy egész napos kirándulássá teszi.

Szállás: Gocta Andes Lodge

12. nap: A Condor-lagúna múmiái

Mai nap az Utcubamba völgybe kalandozunk. A festői panorámáért és a sziklaszirtekre épített temetkezési mauzóloumokért felkocsikázunk Revashba, majd visszatérve a völgybe a környező Condor-lagúnánál megmentett több mint 200 múmiát és sok más érdekes leletet tekintünk meg egy helyi múzeumban.

Szállásunk egy magán rezervátumban kialakított kényelmes szállodában, ahol a vacsoránk legtöbb alapanyaga a helyi bio-kertészetből származik.

13. nap: Kuelap

Kuelap erődjének felderítésére indulunk, ami a kontinens legnagyobb prekolumbiánus kőtömbökből épült erődítménye. A 3000 méter magasan hegytetőre épült csacsapoja központot zárt libegő segítségével 20 perc alatt érjük el, egy festői völgyet átszelve. Látogatásunk végeztével a hangulatos regionális központotba Chachapoyas városába visz utunk, ahol szállásunk is található.

Szállás: helyi stílusban épült antik épületben kialakított középkategóriás szállodában

14. nap: Chachapoyas - Lima

A repülőgép indulásának függvényében kis szabadidő reggel, majd délelőtt indulás a régió központi repülőterére, hogy visszatérjünk a fővárosba Limába. Az esti órákban séta keretében ismerkedhetünk Miraflores negyedével, esetleg szabadidő.

Szállás 3*-os, középkategóriás szállodában.

15. nap: Lima

A repülőgép indulásának függvényében Lima korábban meg nem látogatott részeit derítjük fel, majd transzfer a nemzetközi repülőtérre.

 

 

Ajánlatkérés

Nem osztjuk meg Email címed senkivel.

Rólunk mondták

Kérek hírlevelet!

A "feliratkozás" gombra kattintva elfogadod az Adatvédelmi nyilatkozatunkat