Peru-Bolívia 18 napos körutazás

nyitólap / Kalandtúrák / Peru-Bolívia 18 napos körutazás

PERU-BOLÍVIA 18 napos túra profi vezetéssel: 1.300.000 Ft/fő-től

Időpont:

2024. április 2-20.

2024. október 9-26.

A tájékoztató árak minden esetben 2 fő utazásával lettek kalkulálva.

FONTOS! Kérjük vedd figyelembe, hogy a jelenlegi helyzet miatt az árak és utazási feltételek eltérőek lehetnek és napról napra változhatnak, ezért minden esetben kérd egyedi ajánlatunkat!

Megértésed előre is köszönjük.

Az olyan speciális országokat mint Peru és Bolívia, az ott lakó emberekhez közel kerülve lehet igazán megismerni. Az úticélok megválasztásánál ezért a fő szempont, hogy az ide látogatók ne csak a turistalátványosságokkal ismerkedjenek meg, hanem olyan egyedi élményekkel térjenek haza, amiket csak a helyiek életéhez közelebb kerülve tapasztalhatunk meg. Közkívánatra felvettük a programok közé a perui szivárvány-hegyeket is! :)

Ajánlatunk magában foglalja:

- Budapest vagy Bécs - Lima retúr repülőjegyek adókkel, illetékekkel, feladott csomaggal

- Peruban 3 csillagos szállások reggelivel

- Bolíviában 2 csillagos szállás reggelivel

- belföldi repülőjegy Cuscoból Limába

- vonat és hajójegyek

- utazás Peruban és Bolívián belül

- belépőjegyek

- kötelező borravalók

- magyar nyelvű túravezetés

 

Kattints a képre és nézd meg a körutazás állomásait a galériában!

Peru-Bolívia 18 napos körutazás

Programterv:

1. nap

Érkezés Limába a késő délutáni vagy esti órákban. A repülőtérről transzfer a szállásunkhoz Miraflores negyedébe.  Miraflores a turisták által legkedveltebb kerülete a perui fővárosnak gyönyörű panorámával  az óceánra. Szállodánk a sziklaszirti sétány közvetlen szomszédságában a világítótoronyhoz közel található.

2. nap

Reggeli után bepakoljuk bőröndeinket a ránk váró  kisbuszba majd  elindulunk felfedezni  Lima történelmi belvárosát. Többek között látni fogjuk a San Martin teret, a Szent Ferenc-kolostort az alatta fekvő katakombával, az ország lenyűgöző főterét, barangolunk a belváros régi épületei között és megtekintjük a Nemzeti Bank régi épületének széfjében berendezett aranykiállítást is. Városnézésünk végén kis szabadidőt tartunk, majd beszállunk kisbuszunkba és déli irányba elhagyjuk a fővárost.

A következő 3 napon 1010 kilométert teszünk meg a Panamerikai főúton, de aggodalomra semmi ok, sok érdekes helyen állunk meg út közben és a főváros környékét elhagyva a táj is lenyűgöző. Első állomásunk az óceánparton található Paracas települése, ahova a kora esti órákban érkezünk. Paracas a környék látnivalói és a főváros közelsége miatt kissebb üdülővárossá nőtte ki magát. Szállásunk a település központjában a parti sétány szomszédságában található.

3. nap

Reggel 8 órakor  két órás motorcsónakos kirándulásra indulunk a Bellastas-szigetekhez. A szigeteknek nagyon gazdag az élővilága, a szegények Galápagos-szigetének is hívják. A rengeteg madárfaj mellett találkozhatunk „kicsi” Humbold pingvinekkel, óriásfókákkal és kis szerencsével még delfinekkel is. A hajókázásból visszatérve a közeli Paracasi Nemzeti Parkba utazunk, hogy meglátogassuk a „vörös” tengerpartot, ahol a sivatag találkozása az óceánnal egyedi látványt nyújt. Innen tovább folytatjuk utunkat és egy helyi Pisco-főzdét keresünk fel a Panamerikai főút szomszádságan. Itt megsimerkedünk e helyi nedű hagyományos készítésével és ízvilágával, majd tovább folytajuk utunkat Huacachina oázisához.  Az itt található lagúnánál járművet váltunk és kocsikázunk egy órát az azt körülvevő homokdünék között, amik olyan benyomást keltenek, mintha a Szaharában járnánk. Innen folytatjuk utunkat a Panamerikai főúton a Nazca fennsíkon keresztül, ahol egy kilátóból néhány Nazca ábrázolást is látni szabad szemmel.

4. nap

Ma reggel azoknak, akik szeretnének részt venni a Nazca vonalak feletti repülésen könnyebb reggeli fogyasztása javasolt. A repülések négy utas szállítására alkalmas kis gépekkel történnek így minden résztvevő garantáltan ablak mellé kerül.  Viszont mivel minden látnivaló felett kétszer repül el a gép egyszer balra, egyszer pedig jobbra dőlve, így akinek érzékenyebb a gyomra, annak ezt a programot kevésbé ajánljuk. A fakultatív program ára 90 USD + 10 USD reptéri illeték.

A repülés befejezte után útra kelünk Arequipa városa felé, ahova az esti órákban érkezünk. Ez lesz nyaralásunk leghosszabb útja (560 km) ami végig a Panamerikai főúton vezet. De látványban nem lesz hiány, utunk helyenként gyöngyörű sziklás partszakaszokon és az óceánba torkolló folyók zöld völgyein keresztül vezet. Az út folyamán több megállót is tartunk szebb pontokon fényképezéshez és étkezéshez. Szállásunk Arequipaban a főtér melletti Casa Consuelo Hotelben.

5. nap

Ma az egész napot a vulkánokkal körülvett Arequipa megismerésének szenteljük. Reggeli után városnézésünket a Yanahuara kilátónál kezdjük. Yanahuara valójában nem is egy kilátó, hanem domb a várossal körülvéve, ahonnan a legjobb kilátás nyílik a várost körülvevő 3 vulkánra.  Innen lesétálunk a városközpontba ami a fehér város becenevét arról kapta, hogy az egész óváros  egy fehéres vulkáni kőzetből épült. Mivel ez a vulkáni kőzet lazább szerkezetű, így az épületeknek és templomoknak győnyőrű kőbe vésett homlokzatokat alakítottak ki. Így érthető, hogy Arequipa belvárosa a perui koloniális építészet gyöngyszeme, egyben a világörökség része is. Bejárjuk a Szent Katalin-kolostor belső tereit, utcácskáit és épületeit, ami maga is egy fallal körülvett kis város a városon bellül, majd az apácafogságból kiszabadulva barangolunk a történelmi belvárosban megpihenve a főtér padjain. Arequipa amellett, hogy sokak szerint az ország legszebb főterével rendelkezik, egyben Peru egyik gasztronómiai központja is tipikusan enyhén csípős ételekkel. A városnézés befejeztével  szabadidő a délutáni óráktól. Szállásunk ma este is a Casa Consuelo Hotelban.

6. nap

Új nap, új magasságok. Reggel a koka-tea elfogyasztása után elindulunk felfelé a Colca-kanyon bejáratánál található kisvárosba Chivay-ba. Utunkat több rövidebb megállóval szakítjuk meg, amint vikunya és alpakacsordákat találunk az út mentén. Útközben megállunk a körutunk legmagasabb pontjának számító vulkánok kilátójánál közel 5000 méter magasan, ahonnan a körülöttünk található vulkánok panorámájában gyönyörködhetünk szép idő esetén. Innen már csak lefele ereszkedünk, amég a dél körüli órákban meg nem érkezünk Chivayba (3635 méter). A szállás elfoglalása után megérdemelt délutáni lazsálás a helyi hegyoldalba épített melegvłzű termálfürdőben a Colca folyó szomszédságában. Este látogatás a helyi peña-ba, ahol élő zenekar zenéje kíséretében és néptáncbemutatót megtiekintve tudjuk vacsoránkat elfogyasztani.

7. nap

Korai reggeli után ( 6 óra) útnak indulunk a Colca kanyonba, ami a világ második legmélyebb kanyona a csekély 3270 méteres mélységével. Itt reggelenként természetes környezetében figyelhető meg a kondor-keselyűk szárnyalása. A kondor amellett hogy az Inkák egyik szimbólikus állata volt, 3 méteres fesztávolságával a világ egyik legnagyobb madarának számít. Délután folytatjuk utunkat az „altiplano”-n keresztül a Titicaca-tóhoz. Az altiplano egy 4000 méter körüli magasságban található nagy kiterjedésű fennsík, ahol a világ vikunya-állományának a legnagyobb része található. Megállunk egy festői szépségű lagúnánál is, mielött a Titicaca-tó partján található Puno városába érünk. A Punoban eltöltött éjszakák lesznek egyben a legmagasabban eltöltött éjszakáink is az utunk során (3830 méter).  Szállásunk a belvárosi Ciudad del Lago Hotelben.

8. nap

Reggel  7 órakor kezdődik egész napos hajókirándulásunk a Titicaca-tavon (a hajón lesz lehetőség további szunyókálásokra is). Először felkeressük a parthoz közelebbi úszó szigeteket Urosnál, ahol az egyik szigetre lépve megismerkedünk lakosainak egyedi életvitelével a saját maguk által készített és karbantartott nádszigeten. Innen folytatjuk utunkat a tó közepén festői környezetben található Taquile szigetéhez, melynek lakosai a mai napig népviseletben járnak és megtartották ősi szokásaikat. Itt elfogyasztjuk a kínoa levesből és a tóból fogott friss halból készült ebédünket, majd azt további sétával mozogjuk le. A szigetről szemlélve a tó vize sokszor egyedi látványt nyújt, ahogy a felhők szinte érintik a tó felszínét. Visszaérkezés Punoba a késő délutáni órákban. Este frissítő séta a belvárosban, az „altiplano” jellegzetes meleget adó italának az „Api”-nak a kipróbálásával.(Kora esti órákban fekete kukorica őrleményből fűszerek hozzáadásával készült nagyon forró ital lángos ízére hasonlító péksüteménnyel felszolgálva, a helyi hideg éjszakák átvészeléséhez).

9. nap

Ma megkezdjük 3 napos szomszédolásunkat Bolíviában. Korán reggel transzfer a Punoi buszterminálhoz, ahol a nyüzsgő tömegben megkeressük Bolíviába induló járatunkat. A Titicaca-tó partja mentén utazva érünk el egy kevésbé forgalmas határátkelőhöz ahol pénzt is válthatunk, majd a pecsétek begyüjtése után folytatjuk utunkat a tó bolíviai oldalán található Copacabana településhez. Innen egy kb. másfél órás nézelődés és buszváltás után utazunk tovább La Paz felé.  Az út egy pontján buszunktól is megválunk, amit kompra raknak mi pedig motorcsónakon követjük azt a túloldalra. A késő délutáni órákban pillantjuk meg az altiplanon La Pazt a fannsík alatti völgyben, majd a városba leereszkedve megérkezünk a buszpályaudvarra, aminek közvetlen szomszádságában található a szállásunk. A szállás tetőteraszáról egyedi a kilátás a városra és a legközelebbi libegőállomás is pár perc sétára található. La Paznak van a világon a legmodernebb és legkiterjedtebb libegő rendszere, ami a helyi tömegközlekedés szerves részét képezi. Ki is használjuk az alkalmat, hogy bemelegítésként kipróbáljuk a város legelső libegővonalát, ami Lap Pazt köti össze a város felett 4095 méter magasan található El Alto várossal.

10. nap

Reggeli után egész napos városnézésre indulunk. Bár szállásunkról pár perc alatt lesétálhatnánk a belvárosba, mi mégsem az egyszerűbb utat választjuk. Három libegővonal kombinálásával jutunk le a belváros szívébe megismerkedve távolabb eső  városrészekkel is madártávlatból. Felkeressük a Nemesfém Múzeumot, aminek egyik érdekessége a Fuente Magna edény, amin proto-sumér karcolatok találhatóak. Hogy ez hogy került a Titicaca tó partjára, az mai napig rejtély. Természetesen nem hagyjuk ki a város főterét, a  székesegyházat és a boszorkánypiacot sem. La Paz látogatásának élményeit nem csak az itt található múzeumok és épületek adják, hanem  az utcáinak hangulata, a város légterét behálózó libegők és a városból látható hófedte Illimani vulkán is.

11. nap

Reggeli elfogyásztása után meglátogatjuk a városhatárhoz közel eső Hold Völgyét. A völgy nevét a holdbéli tájra emlékeztető sziklaformációkról kapta, amit Neil Amstrong nevezett el így, amikor egy látogatása során felkereste a völgyet. Ezután úton a Perui határhoz egy másik érdekes régészeti helyet a Tiwanaku / Puma Punku együttesét keressük fel. Egyes nem hivatalos feltevések szerint ez a hely lehet a legősibb felfedezett kultúra központja a földrészen, de a hivatalos magyarázat szerint is közel 3400 évvel ezelött állt már itt település ami a későbbiekben a Tiwanaku birodalom központjává nőtte ki magát. Helyi idegenvezetés segítségével megtekintjük az itt található piramisokat, megalitokat és érdekes kővéseteket. Tiwanakut elhagyva  folytatjuk utunkat a közeli határhoz, hogy visszatérjünk Peruba.  A késő délutáni órákban érjük el ismét Punót, ahol a már megszokott szállásunk vár minket.

12. nap

Reggeli után ismét útra kelünk hogy meglátogassuk a Sillustaniban található chullpa-kat (temetkezési tornyokat).  Tudták az ősök, hol helyezzék végső nyugalomra a legfontosabb vezetőiket, mivel a helyet egy gyönyörű tó öleli majdnem körbe. Innen tovább követjük az inkák honfoglalási útvonalát a Titicaca-tótól Cusco irányába. Rövid pihenőt tartunk a majd 4500 méter magas La Raya szorosnál ami egyben Puno és Cusco megye közigazgatási határa is. Cuscohoz közelítve meglátogatjuk Raqchi inka kori erődjét, ami fontos hadibázis volt a maga korában és itt található az egykoron legnagyobb Viracochanak szentelt fedett inka templom romja is. A késő délutáni / kora esti órákban érünk szállásunkhoz Ollantaytamboba. A festői helyen elhelyezkedő település az egyik legjobb hely a Szent völgy látnivalóinak felfedezé séhez. Szállás a Peru Quechua's Lodge-ban a következő 3 éjszaka, közevetlen egy patak szomszédságában.

13. nap

A mai napot a Szent völgy látnivalóinak megismerésével töltjük, hogy betekintést nyerjünk az egykori inka kultúra szellemiségébe.  A  reggeli órákban (mielött megérkeznek a tömegek turistabuszokon Cuscoból) felkeressük a település felett tornyosuló erődöt. Innen kisbuszunkkal elutazunk a Maras-i mezőgazdasági körteraszokhoz. Ez a terület volt az inkák mezőgazdasági génlaboratóriuma, ahol a birodalom különböző részeire szánt eltérő klímát elviselő terményeket kisérletezték ki. Innen továbbutazunk a Marasi sólepárlóhoz, ahol egy völgyben a magas sótartalmú forrás vizét párologtatják el több ezer medencében, hogy étkezési és gyógyászati sót nyerjenek belőle. Ha jó erőben vagyunk innen gyalog is lesátálhatunk a völgybe, ahonnan buszunkkal visszatérünk Ollantaytambo-ba.

14. nap

Reggeli vonattal utazás a festői Urubamba völgy mentén az inka citadella alatt fekvő Aguas Calientes településig. A rövid utazás alatt jól megfigyelhető az átmenet az andoki táj és a magaslati dzsungel között, ahogy a vonat kígyózik le az Urubamba folyó völgyében. Megérkezés után busz visz fel minket egy szerpentínen keresztül Machu Picchu bejáratához, innen az inka citadella területére belépve egyből belefogunk az ősi inka város felett található Machu Picchu hegycsúcs meghódításába. Az ösvény kb. 2 kilométer hosszú és 650 méter szintkülönbséget kell legyőzni, de bárhol pihenünk meg a túra során, hátrafordulva mindig gyönyörű panoráma tárul elénk. Ha valaki nem kíván az ösvényen végigmenni, vannak útközben kilátók, ahol a csoport többi részét be lehet várni azok visszatértéig. Machu Picchu látogatásának befejezése után ismét busszal ereszkedünk le a vasútállomáshoz, ahonnan délutáni órákban induló vonattal utazunk vissza Ollantaytambo-ba.

15. nap

Reggeli után búcsút veszünk Ollantaytambotól és utra kelünk Cuscoba. Szállásunk elfoglalása után  megismerkedünk az Inka Birodalom egykori fővárosával, ahol rengeteg épület a mai napig az inka kori alapokon nyugszik. Először a szállás szomszédságában található San Pedro nagypiacot járjuk végig, aminek acélváza a párizsi tornyáról ismert Eiffel Gusztáv tervei alapján készült. Felkeressük a Szent Ferenc kolostort (inka korban Coricancha szentély) , ami a spanyol hódítás elött az Inka Birodalom főtemploma és spirituális központja is volt és természetesen nem hagyjuk ki a főteret , valamint a híres kőfalakat, ahol a 12 oldalú szikla is található. Ma este  szállásunk a belvárosi Amerindia Hotelben lesz.

16. nap

Aki a fakultatív programnak számító Szívárvány-hegy túrán vesz részt (30 USD), kora reggeli kelés, majd a túra befejeztével visszatérés a szállodához a délutáni órákban.

A csoport többi tagjának szabadidő Cusco további látnivalóinak felderítésére, illetve ajándékok vásárlására. Ha eddig nem sikerült volna, egyben ez az utolsó és egyben legjobb hely is a még hiányzó ajándékok beszerzésére.

17. nap

Délelötti repülővel térünk vissza Limába. Miután lepakoltunk a már megszokott szállásunkon Mirafloresben részletesebben megismerkedünk ezzel a városrésszel is. Sétánk útba ejti a kerület parkosított főterét, a világítótornyot és a szerelmesek parkját.  Az óceánpart feletti sziklaszirteken tekintjük meg a nyaralás utolsó naplementéjét, majd utunk a világ egyik legnagyobb szökőkút parkjához visz, ahol a különböző színekkel megvilágított szökőkutakat hangulatos zenei aláfestés kíséri. Szállásunk az El Faro Inn-ben, mint az első éjszakán.

18. nap

Reggeli után Lima hangulatos, hagyományos óceánparti negyedét Barranco-t látogatjuk meg. Megtekintjük a világhírű perui származásű fényképész Mario Testino kiállítását, elfogyasztjuk utolsó ebédünket, majd visszatérünk csomagjainkért a szállásra. Délután a repülőgép indulásának függvényében transzfer a reptérre.

 

Segítségünkkel a lehető legköltséghatékonyabban, legszínesebben valósíthatod meg álmaid utazását. Ebben segítenek az adott régióban élő, vagy a régiót kiválóan ismerő partnereink.

 

Ajánlatkérés

Nem osztjuk meg Email címed senkivel.

Rólunk mondták

Kérek hírlevelet!

A "feliratkozás" gombra kattintva elfogadod az Adatvédelmi nyilatkozatunkat