Panama-Costa Rica 17 napos körutazás

nyitólap / Kalandtúrák / Panama-Costa Rica 17 napos körutazás

Panama-Costa Rica /17 nap/ 1.560.000 Ft/fő-től, magyar nyelvű vezetéssel

Időpont: 2023. március 11-27.

Ez egy igazi csemege, ínyenceknek való út. A kínálatot igyekeztünk a lehető legpörgősebben, legváltozatosabban összeállítani amit a végén egy 3 napos tengerparti pihenéssel vezetnénk majd le. De ha esetleg ennél is többre vágysz, szívesen változtatjuk, vagy bővítjük a programot akár más országokkal is.

Az ajánlatban benne van:

- Budapest-San José, illetve Panamaváros-Budapest repülőjegyek, adókkal, illetékekkel, feladott csomaggal

- San José-Panamaváros repülőjegy, adókkal, illetékekkel, feladott csomaggal

- szállások a programban leírt módokon

- reptéri transzferek és közlekedés az egyes állomások között

- a programban szereplő programok belépőjegyei

- végig magyar nyelvű túravezetés

- pontos útvonalterv, számos hasznos tippel

- vásárlási, étkezési, netes, telefonálási stb. tanácsok

- segítség a legjobb utas- és sztornóbiztosítások kötésénél COVID 19 védelemmel

 

A tájékoztató árak minden esetben 2 fő utazásával lettek kalkulálva.

FONTOS! Kérjük vedd figyelembe, hogy a jelenlegi helyzet miatt az árak és utazási feltételek eltérőek lehetnek és napról napra változhatnak, ezért minden esetben kérd egyedi ajánlatunkat!

Megértésed előre is köszönjük.

 

Kattints a képre és nézd meg a körutazás állomásait a galériában!

Panama-Costa Rica 17 napos körutazás

PROGRAM:

1. nap

Érkezés San José repterére az esti órákban, és autózás Aténasba a szállásra (35-40 perc), szobák elfoglalása, esetleg éjszakai fürdőzés.  

Szállás: magánszálloda, fürdőszobás kétágyas szobákban

Ellátás: egyénileg, a szálláson van egy pici, de jó és hangulatos vegán étterem (bár valószínű későn érkezünk).

2. nap

Reggeli után indulás 8:00 órakor Manuel Antonióba. Rövid megálló Queposban a Yach Clubnál Mariánál, aki itt már egy fogalom, ahol megkóstolhatjuk a helyiek tipikus ételét, melyet minden napszakban esznek köretnek, főételnek, ez pedig a gallo pinto (ne akard lefordítani, mert magyarul foltos kakast jelent), mely az helyi babos rizst jelenti.

Megnézünk egy kis hangulatos öblöt. Elfoglaljuk a szállást, ahol nem lesz idő pihenni, mert egyből megyünk fürdőzni és sétálni a nemzeti parkba.

Manuel Antonio Nemzeti Park az egyik ékköve az országnak, csodálatos növény- és állatvilágával, és a világ egyik legszebb strandjával (ide ételt nem lehet bevinni). 

Grill vacsora egy helyi étteremben, ahova, ha időben érünk, a naplementét is látjuk.

Minden „tico”, ahogy magukat hívják a costa-ricaiak, szereti a naplementét, és mindent, ami természetközeli.

Szállás: pici magán szálloda, fürdőszobás kétágyas szobákban.

Ellátás: nincs

3. nap

Reggeli után indulás Uvitába, megnézni a bálna formájú félszigetet, séta a parkban, majd ebéd lehetőség egy magyarok által üzemeltetett kis kávézóban, és fagyizás.

Autózás a Nauyaca vízeséshez, amely egy magán területen fekszik (mint szinte az összes vízesés). Itt egy platós kisteherautóval visznek minket a látványossághoz.

A Nauyaca vízesés ideális hely a természet szerelmeseinek, ahol sétálhatunk, úszhatunk, mászhatunk, ugrálhatunk, fotózhatunk.

Az egyik vízesés negyvenöt méter magasról egyenes zuhan alá, a másik húsz méter magasról esik lépcsősen. Ez utóbbi egy ezer négyzetméteres, hat méter mély medencébe érkezik, ebben lehet fürdőzni. És vannak még kisebb méretű természetes medencék, melyeket az egész család élvezhet.

Visszafele megállunk Playa Dominicalitonál megnézni a naplementét, majd lepihenünk szálláshelyünkön, illetve megbeszélés szerinti vacsora egyénileg.

Szállás: ugyanott

Ellátás: nincs

4. nap

Reggeli után indulás 9:00-kor Monteverdébe. Ahol beleszagolhatunk Costa Rica hegyi klímájába. Elkel majd a széldzseki és a hosszúnadrág!!

Útközben megállunk Jacóban (Costa Rica Siófokján, a főváros legközelebbi tengerparti üdülőhelyén), ahol sétálunk egyet a főutcán, és javasolt egy szép kis ajándékbolt felkeresése, gyönyörű kézműves termékkel, ajándéktárgyakkal.

Monteverdében, ahol már nem esőerdők, hanem felhőerdők vannak, egy kávé bemutatón veszünk részt a Don Juan cégnél.

Este séta, javasolt vacsora a „mallban” és utána valahol egy koktél.

Szállás: hangulatos szálláson

Ellátás: reggeli

5. nap

Reggeli után a Sky Adventrue Park felkeresése, mely a világ egyik legelismertebb és legcsodálatosabb felhőerdejében található, és a 1200 és 1750 méter közötti tengerszint feletti magassága miatt változó klímával rendelkezik, amely hozzájárult a rendkívül magas biológiai sokféleség kialakulásához, ezért az egyik legismertebb a világ legkiemelkedőbb vadrezervátumai között. Ez a változatos életrendszer több mint 2500 növényfajból, több mint 100 emlősfajból, több mint 400 madárfajból, 120 hüllő- és kétéltűfajból, valamint több ezer rovarból áll; valóban egy egész világ önmagában.

Kötélkocsizás vár ránk, séta az erdőben és a függőhidakon, szerencsés esetben majomcsaládok a hidakon, majd Santa Elenában a helyi kézműves asszonyoknál eszünk tipikus tico ebédet.

Továbbutazás a Tereno Vulkán lábához, szállás elfoglalása.

Vacsora egyénileg.

Szállás: bungalóban

Ellátás: reggeli                                                                                          

6. nap

Egy korai reggeli után egy sportos nap vár ránk. Délelőtt a nemzeti parkban sétálunk, délután fánkozás a türkíz színű patakban.

Tenorio Volcano Nemzeti Park az ország egyik legfiatalabb parkja, mely Costa Rica egyik legjobb hely a túrázók számára.

A Rio Celeste színe a parkban zajló vulkáni tevékenység által kibocsátott kén miatt csodálatos kék. Ez az élénk árnyalat akkor jelenik meg, amikor a kén kalcium-karbonáttal keveredik.

Az ősi legenda szerint az istenek az ég festése közben a folyóba mártották az ecsetet.

Kihívásokkal teli túrára számíthatunk az erdőben, mely körülbelül négy-öt órát vesz igénybe, beleértve a legjobb látnivalók felfedezését. Az egyik legszebb látnivaló itt a Rio Celeste vízesés, valamint a park fő attrakciója aTenorio vulkán, melynek lábánál sétálunk.

A parkban több természetes melegforrás található, ahol az utazók megmártózhatnak (de csak óvatosan, mert több forrásban lévő iszapos edény is van).

Vacsora egyénileg.

Szállás: ugyanott

Ellátás: reggeli                                                                                          

7. nap

Reggeli után az Arenál tó felé autózunk. Elérve az Arenál vulkán és tó környékét, választhatunk a következő programokban: barlangtúra, hajókázás és horgászás a tavon, canopyzás vagy fürdőzés a melegvízű patakokban.

Az 1972 és 1976 között épült hatalmas földgát emelése után jött létre a mesterséges Arenal-tó. A tó fenekén két elhagyatott város található, amelyeket a gát építésekor a keleti oldalra helyeztek át. A tó mélysége az év során változik, és amikor a sekélyebb, néhány szigetet láthatunk benne.

A 85 négyzetkilométer alapterületű, és évszaktól függően 30-60 méter mély Arenal-tó a fenséges Arenal-vulkán alatt fekszik, népszerű horgászhely. Több mint 100 másik emlős marad életben a tó vízkészletének köszönhetően. Túrázás a tó körül, evezés, a szörfözés és a kajakozás nagyon népszerű a turisták és a helyiek körében, többek között a hatalmas Arenal-vulkánnal és a buja dombokkal a háttérben, valamint a csillogó kék vizével.

A környező szállodák, gyógyfürdők, meleg források és turistavárosok teszik olyan népszerű turisztikai célponttá.

Szállás: Hangulatos villában

Ellátás: egyénileg

8. nap

Reggeli után egy kis kakaó ültetvényhez utazunk, egy nagyszerű csokitúrára.   (Eden Chocolat Tour).  

Autózás tovább Tortugero Nemzeti Parkhoz. Áthajózás a szálláshelyünkre.

Igény és lehetőség esetén ezen az estén, éjszakai sétánkon, a tengeri teknősök fészekrakásának lehetünk szemtanúi (őszi túra esetén). A Tortuguero Nemzeti Park a zöld teknős (Chelonia mydas) legfontosabb fészkelőhelye a Karib-tenger partján, a trópusi Amerikában.   Összesen négy tengeri teknős faj fészkel Tortuguerón.

Szállás: Szép szálláson

Ellátás: egyénileg

9. nap

A korai reggeli utáni, a Nemzeti Park csatornáin belüli csónaktúra a Tortuguero-i utazás legfontosabb tevékenysége.

A növény- és állatvilág buja biológiai sokfélesége ebben az ökoszisztémában a trópusi Amerika legösszetettebb és legdinamikusabb része.

Egy kis szerencsével Nemzeti Park menedékhelyén található állatfajok elképesztő változatosságát szemlélhetjük meg. Három majomfaj, 400 madárfaj, hüllők és kétéltűek százai, például leguánok, krokodilok, aligátorok, teknősök, és nagyszámú emlős.

A hajókirándulás délelőtt történik, a túra időtartama körülbelül két óra.

Délután séták a nemzeti parkban és Tortuguero városkában látogatunk. Itt lehetőség nyílik a helyi lakosok szokásainak és mindennapi életüknek megismerésére, mely különböző etnikai csoportok, például a miskito, a miskito-zambo és az afro-karibi lakosság vadászatának, halászatának és mezőgazdaságának ősi helye volt.

Szállás: Ugyanott

Ellátás: egyénileg

10. nap

Reggeli után elhagyjuk a parkot, és úton Aténasba megállunk a La Paz Waterfall Gardennél (egy magán állatkert és park), és/vagy a Poas vulkánnál, az idő függvényében, lehetőség szerint mindkettőt.

Szállás: mint első nap, szép magán szállodában

Ellátás: egyénileg

11. nap

Ebéd egy jobb tico étteremben, a Bocadosban, majd autózás a reptérre.

Megérkezés Panama City-be a délutáni órákban.

Transzfer a szállodába, kb. 30-40 perc

Ellátás: reggeli

Szállás:  Központi helyen található, nagyon jópofa konténer hotelben, légkondival, mini konyhával, kültéri pihenő sarokkal.

12. nap

Reggeli a szállodában

9:00 – 15:00 (6 óra)

Városnézés + Panama csatorna látogatás

Panama City Latin-Amerika lüktető központja a Csendes-óceán partján, lélegzetelállító luxus

felhőkarcolókkal, zöld parkokkal, óriási bevásárló központokkal, kaszinókkal.

A városnézés során a legjelentősebb látványosságok:

• festői Casco Viejo, ó-város, spanyol koloniális épületeivel, csodálatos panorámával a modern

városrészre

• a Causeway szórakoztató park, 3 kisebb szigetből áll, éttermekkel, állatkerttel, valaha hullámtörőnek

építették a Panama-csatornához

• színpompás felhőkarcolókból álló üzleti negyed, számtalan bankkal, luxus szállodákkal, futurisztikus

épületekkel

• Cinta Costera, parti sétány, ami végighúzódik a városon a Csendes-óceán partján

• „Panama La Vieja” a romváros még megmaradt része, amelyet 1519-ben alapítottak és eredetileg ez

volt Panama fővárosa, majd később porig égették.

• Panama-csatorna. A világhírű Panama-csatornán lévő Mira Flores-zsilip látogató központjának

megtekintése. A kilátószerű épületből remek rálátás van az emelkedő-süllyedő óriás hajókra. A

Miraflores egyike a 3 zsilipnek, ami a csatornán található. Itt a hajókat 16,5 méterre emelik fel vagy

engedik le, két fázisban. A zsilip mellett helyezkedik el a „Puente de las Américas” (Amerika híd),

amely összeköti Közép-Amerikát Észak-Amerikával.

• 2003-ban az Unesco Világörökség részévé nyilvánította Panama romvárosát és spanyol ó-városát.

Este szabadprogram.

Szállás: Panama City-konténer hotelben

13. nap

Reggeli a szállodában

8:00 Indulás Embera indián faluba.

Panama Cityből 1,5 órás út vezet az indián faluhoz. Az út során

alkalmunk nyílik megtekinteni a falusi életet, a kis házakat

gazdaságokkal. A Chagres-folyóhoz érkezünk meg, ahol eredeti

indián kenukba szállunk és átmegyünk az indián faluhoz. Érintetlen esőerdők közepén laknak még ma is az

Embera indiánok. Bemutatják életüket, táncukat és hajókkal vagy gyalog (a vízállástól függően) a férfiak

elvisznek egy vízeséshez. Eközben az asszonyok ebédet főznek (hal, zöldséggel), amellyel megkínálnak

bennünket is. Az ebéd után körbe lehet nézni. A központi épületben kis népművészeti vásár van, ahol meg lehet vásárolni a kézzel készített termékeket. Ugyanebben a nád kunyhóban autentikus indián tánc-

bemutatót tartanak a falu lakói, gyerekekkel együtt. Az Embera indiánok megengedik, hogy fotózzuk őket.

Panama lakossága 4,2 millió fő, ebből 10% indián. Az indiánok többsége még ma is eredeti lakhelyén él, törzsi körülmények között.

Visszaérkezés: kb. du 3 óra

Délután és este szabadprogram

Ellátás: Reggeli, ebéd

Szállás: Központi helyen lévő konténer hotelben

14. nap

Reggeli a szállodában

Indulás Playa Blancara a tengerpartra.

Playa Blanca Panama Csendes-Óceáni részén, 120 km-re található a fővárostól. Az út kb. 2 óra, mert bár a

négysávos pánamerikai úton lehet megközelíteni, sok kis falun kell átmenni.

Playa Blanca az ún. száraz öbölben található, ahol egész évben jó az idő, még az esős évszakban is, mert

elkerülik a szélsőséges időjárási viszonyok. A tenger egész évben meleg, 300C, kivéve, amikor délről a

Hudson áramlatok elérik Panamát (január-február). Ekkor a tenger 4-5 fokkal hidegebb, de még mindig

nagyon kellemes.

Playa Blancan a homok vulkanikus eredetű, hófehér homok váltakozik, a korom feketével. A fekete

homokban csillognak a kristályok. Az egész part mentén kagylókat, kisebb korallokat lehet szedegetni.

Hosszú homokos partján kellemes sétákat lehet tenni. Rengeteg madár, főleg pelikánok, fregattok és

sirályok vonulását lehet látni. Csodálatosak a napfelkelték és naplementék Play Blanca Resort egy 90

hektáros területen fekszik közvetlenül a tengerparton, egy üdülőközpontban. Van szálloda és nagyon

igényesen berendezett tágas apartmanok. Az apartmanok igénybe vehetik a szálloda éttermeit.

Szállás apartmanban, ellátás nélkül. Igény esetén magasabb kategóriájú szállás is foglalható.

15-16. nap

Pihenés, Playa Blanca felfedezése

17. nap

Hazautazás, indulás az apartmanból

Transzfer a reptérre.

 

Playa Blanca fakultatív kirándulás azoknak,  aki nem akarnak ennyit sem pihenni. 😊

Kirándulás El Valle de Antonba

Valle de Anton

Playa Blancahoz viszonylag közel egy egyedülálló völgy fekszik. A völgy egy nem működő vulkán kráterében

van (a 2. legnagyobb a világon). A vulkán utoljára 300 ezer évvel ezelőtt tört ki. A 6 km széles kráterben

laknak az emberek, itt folyik mindennapi életük. A völgy számos látványosságot ígér.

Látványosságok:

• El Chorro Macho vízesés. Kisebb ereszkedéssel lehet elérni, néhány függőhídon keresztül. Itt

lehetőség van Canopy-ra (kötélen való ereszkedésre).

• Nispero Állat- és Botanikus kert. Egyedülálló Panamában, mert nincsenek állatkertek. A Nispero is

egy kisebb magánállatkert, amely bemutatja a Panamában őshonos állatokat (tucan, tapír, jaguár, majmok

stb.). A régió nevezetessége a Rana Dorada, az arany béka, amely itt megtekinthető.

• Termálvizes medencék – a föld alól feltörő vízzel megtöltött medencében meg lehet mártózni,

maximum 20 percet. Fiatalító iszappakolást is lehet az arcra tenni.

• Kőkorszaki kövek – egy mélyedésben, festett barlangfestészetet lehet látni.

• Népművészeti piac – a városka központjában minden nap népművészeti vásár van.

• Ezen kívül, kígyótár, orchidea kert, pillangó kert.

A völgy csodálatos természeti környezetben fekszik, az időjárás az örök tavaszt idézi, állandóan 20-25 fok

van. Lakosai tehetősebb emberek vagy külföldiek. Itt található a milliomosok utcája, ahol gyönyörű

„haciendák” (birtokok vannak).

A kirándulás során van lehetőség drótkötélpályán leereszkedni, külön díjazás

ellenében.

Ebéd: egy mediterrán, spanyol vezetésű étteremben egy medence partján.

Végig magyar idegenvezetés és 24 órás asszisztencia Playa Blancan.

Ajánlatkérés

Nem osztjuk meg Email címed senkivel.

Rólunk mondták

Kérek hírlevelet!

A "feliratkozás" gombra kattintva elfogadod az Adatvédelmi nyilatkozatunkat