Peru 14 napos túra

nyitólap / Kalandtúrák / Peru 14 napos túra

PERU / 14 napos túra profi vezetéssel: 1.100.000 Ft/fő-től

Időpont:

2024. március 9-22.

2024. november 20-december 3.

Egy olyan speciális országot mint Peru, az ott lakó emberekhez közel kerülve lehet igazán megismerni. Az úticélok megválasztásánál ezért a fő szempont, hogy az ide látogatók ne csak a turistalátványosságokkal ismerkedjenek meg, hanem olyan egyedi élményekkel térjenek haza, amiket csak a helyiek életéhez közelebb kerülve tapasztalhatunk meg.

Ajánlatunk magában foglalja:

- Budapest vagy Bécs - Lima retúr repülőjegyek adókkel, illetékekkel, feladott csomaggal

- 3 csillagos szállások reggelivel

- belföldi repülőjegy Cuscoból Limába

- vonat és hajójegyek

- utazás Peruban

- belépőjegyek

- kötelező borravalók

- magyar nyelvű túravezetés

A tájékoztató árak minden esetben 2 fő utazásával lettek kalkulálva.

FONTOS! Kérjük vedd figyelembe, hogy a jelenlegi helyzet miatt az árak és utazási feltételek eltérőek lehetnek és napról napra változhatnak, ezért minden esetben kérd egyedi ajánlatunkat!

Megértésed előre is köszönjük.

 

Kattints a képre és nézd meg a körutazás állomásait a galériában!

Peru 14 napos túra

Programterv:

1. nap: Érkezés Peruba. Várjuk a menetrend szerinti járattal érkező utasokat a reptéren, transzfer az óceánparti Miraflores városrészben található szállodához. 

2. nap: Lima óvárosa. Délelőtt Lima történelmi belvárosa (UNESCO World Heritage Site 1988 óta), Szent Ferenc kolostor, katakombák, Plaza de Armas, Casa de Literatura, Plaza San Martín, a koloniális építészet limai emlékei. Délután utazás busszal a Panamericana országúton Paracasba, érkezés az esti órákban.

3. nap: Paracas, Huacachina oázis. Délelőtt hajókirándulás: a Ballestas- szigetek (UNESCO World Heritage Site) különleges ökoszisztémájának megtekintése (őshonos fókák, pingvinek, tengeri madarak), utána látogatás egy történelmi pisco főzdébe (a pisco az Perunak, ami nekünk a pálinka). Délután a festői Huacachina oázis: kocsikázás homokfutóval a dűnék között, közben ki lehet próbálni a snowboard sivatagi változatát is. Érkezés Nazcaba az esti órákban.

4. nap: Nazca. Délelőtt sétarepülés a Nazca-vonalak (UNESCO World Heritage Site, 1994) felett (opcionális), utána utazás tovább a Panamericana országúton, majd arról az Andok irányába, Arequipába (kb. 10 óra). Érkezés a késő esti órákban.

5. nap: Arequipa. Délelőtt ismerkedés a történelmi belvárossal (UNESCO World Heritage Site, 2000): az 1579 óta működő Santa Catalina kolostor, Peru egyik legszebb főtere és katedrálisa, fehér vulkanikus kőből épült óvárosi utcácskák, majd egy kilátó felkeresése, ahonnan páratlan kilátás nyílik a várost ölelő - közel 6 ezer méteres - vulkánokra. Délutáni szabad program, mialatt meglátogatható a piac, vagy Juanita, a jégbe fagyott inka lány.

6. nap: Chivay. Utazás tovább az Andokban Chivayba (kb. 4 óra), megállóval az útvonal legmagasabb pontján, a közel 5000 méter magasan található vulkánok kilátójánál. A szállás elfoglalása után a délutáni órákban pihenés a helyi termálfürdőben. Este a vacsora mellett folklór műsor a tájegység jellegzetes néptáncainak bemutatásával (opcionális).

7. nap: Colca kanyon. Utazás a Kondor Kereszthez, ahonnan megfigyelhető az inkák szent madarának vitorlázása a reggeli légáramlatban. Utána utazás Punoba (kb. 6 óra ) - megállókkal a 3470 méter mély kanyonnál kialkított kilátóknál, a Laguna Lagunillas magashegyi tónál, és az Altiplano útjai mentén látható vikunya és láma csordáknál. Érkezés Punóba az esti órákban.

8. nap: Titicaca tó. Egész napos hajókirándulás a Titicaca tavon (előjegyzésben UNESCO World Heritage listára, 2005), megálló a totora nádból készült Uros úszó szigeteknél és Taquile szigetén, ahol a tó lenyűgöző látványa mellett a máig elszigetelten élő őslakosok különleges életmódja is megfigyelhető. Visszaérkezés Punoba a kora esti órákban. 

9. nap: Sillustani, Raqchi. Utazás tovább Punoból az Andok fennsíkjain (kb. 8 óra), útközben Sillustani preinka temetkezési hely egyedülálló kör alakú tornyainak felkeresése, valamint a Raqchiban található Viracocha szentély archeológiai központjának meglátogatása. Érkezés Ollantaytamboba, a legjobban megőrzött inka kisvárosba, az esti órákban

10. nap: Ollantaytambo, Inka Szent Völgy. Kora reggel séta az inka gabona tárolókhoz (opcioinális), majd az inka erőd és hegy tetején található Naptemplom felkeresése. Utazás busszal a Szent Völgyben: megálló a Moray-i mezőgazdasági körteraszoknál, ami az inkák mezőgazdasági laboratóriumaként szolgálhatott, és a marasi sólepárlóknál, ami az inka idők óta közösségi tulajdonban üzemel. Este opcionálisan “pachamanca”, az andok gasztronómiai különlegessége: földbe ásott “kemencében”, izzó kövön sült jellegzetes helyi étel.

11. nap: Machu Picchu. Ollantaytamboból vonattal - a világ 10 legszebb vasúti útja közé sorolt utazás - Aguas Calientes kisvárosba, ahonnan turistabusz visz fel Machu Picchu romvároshoz (1983 óta UNESCO World Heritage Site). Több órás séta a romok között és a közeli, azonos nevű hegy kilátó pontjához. Visszautazás vonattal Ollantaytamboba.

12. nap: Cuzco. Reggel utazás Cuzcoba (UNESCO World Heritage Site, 1983), ahol egész napos városnézés keretében ismerkedés az Inka Birodalom lenyűgöző emlékeivel, a koloniális főtér építészeti épületegyütteseivel, a mindig nyüzsgő San Pedro piaccal, a San Blas negyed hangulatos terével és utcácskáival, és az inka kőművesek időnek és földrengéseknek ellenálló remekműveivel.

13-14. nap: Cuzco, Lima. Reggel szabadidő Cuscoban. Opcionális kirándulás a város felett található kilátóhoz, kézműves piac felkeresése, különleges textilmúzeum meglátogatása. Délben transzfer a repülőtérre és visszautazás Limába. Az utolsó napon a reptéri transzfer indulásáig szabadidő Limában. A gép indulásának függvényében lehetőség Barranco felkeresésére, vagy a Larco múzeum kincseinek megtekintésére. Transzfer a repülőtérre.

Segítségünkkel a lehető legköltséghatékonyabban, legszínesebben valósíthatod meg álmaid utazását. Ebben segítenek az adott régióban élő, vagy a régiót kiválóan ismerő partnereink.

Ajánlatkérés

Nem osztjuk meg Email címed senkivel.

Rólunk mondták

Kérek hírlevelet!

A "feliratkozás" gombra kattintva elfogadod az Adatvédelmi nyilatkozatunkat